Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μετά τις σαρωτικές πλημμύρες... Ελλειψη υποδομών και σχεδιασμού στην Ηλεία καταγγέλλουν τα κόμματα

Για έλλειψη υποδομών και ανεπαρκή σχεδιασμό στην Ηλεία, η οποία επλήγη από εκτεταμένες πλημμύρες πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, καταγγέλλουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον πολύπαθο λαό της Ηλείας είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, γιατί άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή της, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπο του ΚΚΕ.

«Το πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες τους αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι δεν είχαν πάρει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία του νοσοκομείου» προσθέτει η ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποζημίωση των πληγέντων χωρίς να υπολογίζει το οικονομικό κόστος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου: «Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε η ανεπάρκεια των υποδομών, ιδιαίτερα των δικτύων αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Θέματα τα οποία οι τοπικοί φορείς έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, ειδικά για τις περιοχές Λάπατου, Κεραίας και Συντριάδας».

«Αν το 2007, με τις καταστροφικές πυρκαγιές, είχαν βγει τα αναγκαία συμπεράσματα, ίσως η σημερινή εξέλιξη να είχε αποφευχθεί» καταλήγει.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στις πυρκαγιές του 2007 αναφέρεται και η Δημοκρατική Αριστερά: «Είναι φανερό ότι πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες αδιαφορίας, αμέλειας, έλλειψης συντονισμού και ανικανότητας για την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών μέσων  για την ευρύτερη περιοχή».

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Για μη αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων κάνει λόγο και η Δημοκρατική Συμμαχία: ««Από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, φτάσαμε σήμερα στις φονικές πλημμύρες του 2012 εξαιτίας της αμέλειας και της αδιαφορίας των προηγουμένων κυβερνήσεων» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

«Ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές και την εντυπωσιακή προσπάθεια των Ελλήνων να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανοικοδόμηση της περιοχής, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου τα χρήματα αυτά παραμένουν αδρανή στην Τράπεζα της Ελλάδας και κανένα έργο για την αποκατάσταση και τη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής δεν έχει προχωρήσει».

«Η κυβέρνηση έχει χρέος πλέον να αναλάβει δράση και να προχωρήσει: Στην άμεση εκταμίευση των χρημάτων του πρώην "ταμείου Μολυβιάτη" ώστε να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στο
Νομό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου