Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος Λαγκαδινός και η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Ο Γιώργος Λαγκαδινός (πρόεδρος του Δ.Σ. της  "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό

Είμαι βέβαιος ότι είναι αρκετά γνωστή η δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Ανθρώπινη Αλληλεγγύη" κι εγώ προσωπικά έχω ακούσει και διαβάσει τις δραστηριότητές της. Μερικοί ανθρώπινοι στόχοι και σκοποί της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης" έτσι όπως αναφέρονται στο δικό της site:
  • Η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό των συνανθρώπων μας.
  • Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και υποστήριξης, ηθικής, οικονομικής, ψυχολογικής, σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης
  • Το άνοιγμα από την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη λογαριασμού ζωής για τα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και απαιτούνται υψηλά χρηματικά ποσά για τη νοσηλεία τους.
  • Ιατρική υποστήριξη πολιτών που αποδεδειγμένα λόγω φτώχειας δεν μπορούν να τύχουν ιατρικής φροντίδας, φαρμακευτικής, νοσοκομειακής, κ.λπ.
  • Λειτουργία γραφείων ψυχολογικής στήριξης ατόμων και οικογενειών με προβλήματα.
  • Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επανένταξη των κοινωνικά αποκλεισμένων και απόρων πολιτών στο κοινωνικό και επαγγελματικό γίγνεσθαι.
  • Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Νεολαίας μας, με ομιλίες, συγκεντρώσεις κ.λπ. για την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα φιλανθρωπίας και άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Η ίδρυση οργάνωση και λειτουργία ειδικού χώρου με την ονομασία «Κέντρο Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» για την καθημερινή παροχή φροντίδας και διατροφής απόρων ατόμων.Μερικοί ανθρώπινοι στόχοι και σκοποί μας....
ΟΜΩΣ, εδώ θέλω να σημειώσω ότι ο εμψυχωτής της όλης προσπάθειας είναι ο συγχωριανός μας Γιώργος Λαγκαδινός κι αυτό θα πρέπει να μας χαροποιεί, αφού με τη δράση του δείχνει και σ' εμάς τους άλλους, εν πολλοίς αδιάφορους, ότι μπορεί να είναι τραχύς ο δρόμος, αλλά χρειάζεται απλώς θέληση και όρεξη για να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Κάποιοι από τους συνανθρώπους μας μπορεί να στάθηκαν άτυχοι στη ζωή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορήσουμε. Η ευαισθησία μας νομίζω ότι καλύπτει και τις ανάγκες που ίσως έχει κάποιος ηλικιωμένος ή ένας άνεργος ή ακόμη και κάποιοι που οι γενικές οικονομικές συνθήκες τους "άδειασαν" απότομα στους πέντε δρόμους. 
Ο Γιώργος, λοιπόν, μας δείχνει το δρόμο. Δεν χρειάζεται και πολύς κόπος. Μπορεί κανείς να συμπαρασταθεί στο έργο της "Ανθρώπινης Αλληλεγγύης", δίνοντας τον "οβολό" του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ιδού και τα στοιχεία για επικοινωνία:

  • Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Διεύθυνση:
Φιλελλήνων 20 (όπισθεν Δικαστηρίων)
Αμαλιάδα
Ηλεία
27200
Ελλάδα

Τηλέφωνο: 26220 38 144
Fax: 26220 38 145
http://www.human-solidarity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου