Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Ολυμπία - Μια νεκρή από τις πλημμύρες


  • ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στην εκκένωση του νοσοκομείου Πύργου οδηγήθηκαν για λόγους ασφαλείας, οι αρχές ενώ η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι», ενώ ολοκληρώθηκαν όλες οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Ολυμπία  - Μια νεκρή από τις πλημμύρες
Λόγω των ζημιών στο πλημμυρισμένο υπόγειο του νοσοκομείου στον Πύργο, εκτιμήθηκε πως υπήρχε κίνδυνος για νοσηλευόμενους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποφασίσθηκε η απομάκρυνσή τους.
Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.
Όσον αφορά στην ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκα νεκρή, οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, αναφέρουν ότι η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.
Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού
Έχουν ολοκληρωθεί εν τω μεταξύ, όλες οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, καθώς και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου
Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει ωστόσο σε επιφυλακή, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και για την πρόληψη τυχόν νέων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται ότι θα πλήξει από τις βραδινές ώρες περιοχές της Ηλείας όπου βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 33 οχήματα και δεκάδες άνδρες, ενώ έκτακτα μέτρα έχει λάβει και η Αστυνομία.
Έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια ένοικοι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στον δρόμο που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο, όπως και οι μοναχές από την μονή Παναγίας Κρεμαστών, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί.
Επιπλέον, σε σύσκεψη που έγινε στο διοικητήριο στον Πύργο, αποφασίσθηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής όσοι από τους πληγέντες δεν βρουν στέγη σε συγγενικά σπίτια. Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, αφού εκτός από σπίτια και καταστήματα έχουν πληγεί αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις.
ΚΚΕ: Ζητά μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες
Τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση και την προστασία των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Ηλεία ζητεί το ΚΚΕ καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποζημίωση των σπιτιών, των μαγαζιών και της αγροτικής παραγωγής.
Επίσης, κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση, καθώς, όπως αναφέρει, «άφησαν τις πόλεις, τα χωριά, την αγροτική παραγωγή της, χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τις προειδοποιήσεις, τις καταγγελίες και διεκδικήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής».
ΕΘΝΟΣ, 5/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου