Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Με την κίνδυνο νέας πλημμύρας ζουν οι κάτοικοι της Ηλείας


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ
Με τον κίνδυνο νέας πλημμύρας ζουν οι κάτοικοι της Ηλείας, οι οποίοι, τα ξημερώματα της Κυριακής, είδαν στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να κατακύζονται από τα νερά, μετά από έντονη βροχόπτωση. Από τις πλημμύρες έχασε τη ζωή της μία 82χρονη, η οποία διέμενε στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας, στη θέση Λίθαρος. Όπως έγινε γνωστό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά τη στιγμή που βγήκε από το σπίτι της.
Με την κίνδυνο νέας πλημμύρας ζουν οι κάτοικοι της Ηλείας
Οι αρμόδιοι φορείς του νομού Ηλείας βρίσκονταν σε ετοιμότητα για τυχόν νέα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όσον αφορά όμως αυτά που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα, τους αιφνιδίασαν με την έντασή τους.
Λόγω των προβλημάτων, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου όλες σχεδόν οι τοπικές κοινότητες και τα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου Ηλείας.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες, έως αργά σήμερα το βράδυ, εντοπίζονται στον Πύργο, στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς έχει πλημμυρίσει το υπόγειο και στη περιοχή των εργατικών κατοικιών. Λόγω των πολλών υδάτων στο νοσοκομείο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
Με την κίνδυνο νέας πλημμύρας ζουν οι κάτοικοι της Ηλείας
Οι κάτοικοι της Ηλείας που τα σπίτια τους πλημμύρισαν θα φιλοθενηθούν συγγενικά τους πρόσωπα και σε ξενοδοχεία.
Πολλοί άλλοι κάτοικοι έως αργά χθες το βράδυ ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων. Ωστόσο. ενημέρωσαν ότι δεν κινδυνεύουν και δεν επιθυμούν να τα εγκαταλείψουν.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιήθηκαν διασώσεις ατόμων στις περιοχές Λαμπέτι, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα και Καρούτες.
ΕΘΝΟΣ, 5/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου