Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δάφνη, ο πτωχός συγγενής του Δήμου Ηλιδας!

Η χρησιμότητα του "Καλλικράτη" ελπίζω ότι θα αποδειχτεί προϊόντος του χρόνου. Κι αυτό το σημειώνω διότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει απτά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την κάθε "κοινότητα" ξεχωριστά. Και με τον "Καποδίστρια" πάλι δεν είδαμε κάτι που να δικαιολογεί τη συνένωση. Ας πάρουμε το χωριό μας, τη Δάφνη. Αφότου συνενώθηκε με την Αμαλιάδα, σε τι ωφελήθηκε; Εάν υπάρχει κάτι που δεν το ξέρω  ή δεν το βλέπω, καλό θα ήταν κάποιος που είναι ενημερωμένος, να με πληροφορήσει. Και τώρα με τον "Καλλικράτη", δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα ωφεληθεί το χωριό μας. Ενα παράδειγμα: Ανοίγω την ιστοσελίδα του Δήμου και διαπιστώνω ότι όλα περιστρέφονται γύρω από την Αμαλιάδα. Στην ιστοσελίδα υπάρχει, ουσιαστικά, αναφορά στη Δάφνη, μονάχα μεσα στο πλαίσιο της ενότητας "ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ". Κατά τ' άλλα η Αμαλιάδα υπερέχει!

Δεν θα ήθελα τίποτε περισσότερο από το να έχει ο Δήμος την έγνοια του τουλάχιστον για την καθαριότητα, για τη διευθέτηση ορισμένων χώρων τουλάχιστον από τη στροφή του Ρούμπα μέχρι το ύψος του Νεκροταφείου. Ειδικά από το γεφύρι μέχρι του Ρήγα θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις και ο Δήμος θα διεκδικήσει τους χώρους που ανήκουν στην κοινότητα. Είμαι βέβαιος ότι ο σύλλογος του χωριού θα δραστηριοποιηθεί και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς τον Δήμαρχο ώστε ν' ασχοληθεί και με τη Δάφνη. Να μπει μια επιγραφή της προκοπής στο έμπα και το έβγα του χωριού. Ενας χάρτης, μια πινακίδα με δυο-τρία στοιχεία για τους ξένους: πώς πάμε στο μοναστήρι του Αη Βλάσση, ποιος δρόμος οδηγεί στην αρχαία Ηλιδα, πώς πάει κανείς στο φράγμα και άλλα τέτοια. Επίσης η πλατεία του χωριού να ευπρεπιστεί και ν' αποκτήσει κάποια χαρακτηριστικά. Οπως επίσης και η εκκλησία και ο περιβάλλων χώρος.

Δεν θέλω τώρα να κάνω τον εισαγγελέα, αλλά είμαι περίεργος αν ρωτούσα, τι θ' απαντούσε ο Δήμος σχετικά με έργα που έχουν γίνει στη Δάφνη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι  κάποια στιγμή ανοίξαν ένα δρόμο (ο δρόμος υπήρχε, απλώς έγινε διαπλάτυνση), κόψανε ένα μεγάλο κομμάτι από την ιδιοκτησία μου -στο "νησί" όπως το λέμε εμείς ή στο "αμπέλι"- χωρίς να ερωτηθώ (με ρώτησε εκ των υστέρων ο τωρινός αντιδήμαρχος και συγχωριανός Μάκης Μπούρας και φυσικά δεν είχα λόγους ν'αρνηθώ την παραχώρηση ενός τμήματος δικού μου εδάφους). Από εκεί και πέρα, τι έχει γίνει και δεν το βλέπω;; Η επιτυχία της μεταρρύθμισης, του "Καλλικράτη" εξαρτάται και από τα "μικρά"... Εξάλλου, γνωρίζω τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος (όπως και όλη η τοπική αυτοδιοίκηση), αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Δήμο να προχωρήσει σε εργασίες που δεν απαιτούν κονδύλια. Δεν είναι δυνατό η οικονομικη δυσπραγία και η κρατική αδιαφορία να "αξιοποιηθεί" ως άλλοθι. Δυστυχώς αυτό που νιώθω είναι ότι η Δάφνη αποτελεί τον πτωχό συγγενή του Δήμου Ήλιδας (και παλιότερα Αμαλιάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου