Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος...

  • Καιρός είναι να δραστηριοποιηθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού! Μπορούν να γίνουν τόσα πολλά χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί κανείς.... Λίγο χρόνο να διαθέσουμε όλοι μας, και μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Δεν είναι μονάχα οι γιορτές και τα πανηγύρια, τη χρησιμότητα των οποίων δεν παραγνωρίζω. Αλλά έχουμε τη δύναμη να κάνουμε κι εμείς ορισμένες χρήσιμες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και στον Δήμο Ηλιδας, αλλά και οι ίδιοι να πάρουμε πρωτοβουλίες. Το να φυτέψουμε π.χ. δέντρα κατά μήκος του δρόμου, δεν νομίζω ότι είναι κουραστικό. Οπως επίσης να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει καθαριότητα. 
  • Αφορμές πήρα τώρα από τη συζήτηση που είχαμε προσφάτως με τον Σάκη και τον Βασίλη Αγάλο, που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για το χωριό μας.
  • Εδώ θέλω να πω κι ένα "μπράβο" στον Μιχάλη Προκόπη που μονάχος του παλεύει να κόψει τα χορτάρια κατά μήκος του δρόμου και όσο μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις απαγορευτικές για τις πυρκαγιές. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται (σχεδόν ήρθε...) το καλοκαίρι και ελλοχεύει πάντα ο φόβος της φωτιάς.
  • Να συζητήσουμε για το μέλλον του σχολικού κτιρίου. Τι θ' απογίνει το σχολείο; Να μας απασχολήσει η "παράδοση¨" του χωριού μας. Να πάψει να είναι μια "κοινότητα" που μπορεί στο πέρασμα των χρόνων να εξαφανιστεί. Εδώ είναι οι ρίζες μας, οι παππούδες μας, οι πατεράδες και οι μανάδες μας, τ' αδέρφια μας, ο τόπος είναι ποτισμένος με τον ιδρώτα τους. Δεν έχουμε δικαίωμα να τον παρατήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου